Vrijheid, veiligheid, immigratie

U stemt toch ook voor een veilige leefomgeving?

 

Naast persoonlijke vrijheid staat bij veel inwoners van Maastricht veiligheid bovenaan hun wensenlijst. Zo blijkt uit onderzoek dat criminaliteit met 20% kan afnemen als sprake is van een verbeterde openbare verlichting. 50PLUS Maastricht heeft daarbij speciale aandacht voor de veiligheid van senioren. En voor slachtoffers die ongewild zijn betrokken bij bijvoorbeeld een misdrijf, huiselijk geweld en discriminatie. Over het onderwerp immigratie: we zijn voorstander van een menselijk en rechtvaardig, maar ook streng vreemdelingenbeleid.

Onze doelstellingen

  • Meer blauw op straat. Meer politiebureaus, meer agenten, meer boa’s.
  • Geweld tegen publieke dienstverleners wordt niet getolereerd. Pak geweldplegers strafrechtelijk en civielrechtelijk aan.
  • Aandacht voor inwoners van Maastricht die niet internet- en computervaardig zijn. Geef voorlichting aan groepen die een verhoogd risico lopen op internetfraude.
  • Controleer snelheidsovertreders op snelwegen en in Maastrichtse wijken. Maak daarbij gebruik van (meer) camerabewaking en andere moderne technologie.
  • Handhaving moet zich richten op de voorkoming van herhaald ongeoorloofd gedrag. En snel reageren op klachten over onveilige situaties.
  • Meewerken aan het landelijke 50PLUS-beleid rondom economische vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers.  

Speerpunten 2022

Download een overzicht van onze speerpunten.

 

download
Download het
complete partijprogramma
l